Skip to content

ERBS – Erasmus Research & Business Support vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de Erasmus Universiteit Rotterdam en vraagstukken van ondernemingen en publieke organisaties. Wij verbinden partijen met elkaar en maken op die manier wetenschappelijke kennis toegankelijk.

Visie

De samenleving wordt steeds complexer en kennisintensiever. De Erasmus Universiteit Rotterdam levert via haar faculteiten en instituten een belangrijke bijdrage aan kennisontwikkeling. Het toegankelijk maken van deze wetenschappelijke kennis is van essentieel belang voor de samenleving.

Missie

ERBS is de incubator van de Erasmus Universiteit Rotterdam. We ontsluiten wetenschappelijke kennis en maken deze toepasbaar voor mens en maatschappij.
Voor veel onderzoekers is het creëren van impact met hun onderzoek een belangrijke motivatie in hun wetenschappelijke carrière. Wij richten ons op deze onderzoekers hun innovatieve onderzoeksactiviteiten.
Dit doen we door het bieden van een plek, begeleiding en financiering. Op deze manier kunnen zij hun onderzoeksresultaten optimaal vertalen naar praktische toepassingen en zo bijdragen aan de nieuwe missie van de EUR: het creëren van positieve maatschappelijk impact.

Organisatie

ERBS maakt deel uit van EUR Holding BV en is gelieerd aan de Erasmus School of Economics. We maken tevens gebruik van de beschikbare deskundigheid van de andere faculteiten van de Erasmus Universiteit, namelijk Bedrijfskunde, Rechten, Sociologie, Filosofie, Gezondheid en Cultuur.

Raad van Commissarissen
Hans Stam, voorzitter
Karen Maas
John van Barneveld