Uitdagende bijbaan als toegepast onderzoeker

Wil jij graag onderzoekservaring opdoen, je cv rijkelijk aanvullen en bovendien €1566 in een maand verdienen? Lees dan snel verder!

Voor een opdracht voor de Vlaamse Milieumaatschappij zijn wij op zoek naar drie excellente studenten die toegepast onderzoek leuk vinden. Het betreft een fulltime functie in de periode van september tot medio oktober.

Als toegepast onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen van waterprijzen in een aantal Europese landen. Welke landen dat zijn, mag je in overeenstemming zelf bepalen. De inventarisatie van de prijzen doe je door het web door te spitten, rapporten te scannen, relevante organisaties te benaderen en met contactpersonen te spreken van de desbetreffende landen.

Meer specifiek behelst de taak het beschrijven van de organisatie van de aan- en doorrekening van waterdiensten in de verschillende landen. Voor de publieke leidingwaterproductie en -distributie moet ook een beschrijving worden gegeven van de wettelijk vastgelegde bepalingen omtrent tarieven en tariefstructuren. Zowel voor leidingwaterproductie en – distributie als voor afvalwatersanering wordt een overzicht opgemaakt van de gehanteerde tarieven en tariefstructuren voor huishoudens, bedrijven en landbouw. Per land wordt voor elke waterdienst een overzicht gegeven van de flankerende en/of verborgen kosten, de milieuschadekosten en hulpbronkosten en de sociale, ecologische, economische, klimatologische en geografische correcties die van toepassing zijn.

Het is mogelijk om de werkzaamheden thuis uit te voeren. Er wordt van je verwacht dat je een keer in de week op de Woudestein campus aanwezig bent voor overleg en het geven van een update over de voortgang van je onderzoek.

Na de volledige onderzoeksinventarisatie lever je een rapport per land op.

Eisen:

  • Je studeert aan een Nederlandse universiteit of bent onlangs afgestudeerd;
  • Je bent woonachtig in de omgeving van Rotterdam;
  • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden;
  • Je bent resultaatgericht;
  • Affiniteit met dataverzameling;
  • Je kunt garanderen dat je van september tot medio oktober fulltime beschikbaar bent.

Interesse? Stuur je cv z.s.m. naar Linda van Hoorn (vanhoorn@erbs.eur.nl). In de tweede helft van augustus hoor je of je op gesprek wordt uitgenodigd. De sollicitatiegesprekken vinden in de laatste week van augustus plaats.