Onderzoeksbundel ‘Het innovatievermogen van Rotterdam Food Cluster’ gepresenteerd

Ondernemers Meiny Prins (Priva), Thijs van den Heuvel (Fresh Pack Logistics) en Jan Brouns (Urban Industrial) ontvingen op 11 september de eerste exemplaren van de onderzoeksbundel ‘Het innovatievermogen van het Rotterdam Food Cluster’ uit handen van Sharon Janmaat (Rotterdam Food Cluster) en Niels van der Weerdt (Erasmus Centre for Business Innovation). Hoe onze regio heeft kunnen uitgroeien naar de leidende positie in Food wereldwijd en hoe bedrijven (moeten) innoveren om die positie te handhaven, staat centraal in de eerste onderzoeksbundel in een reeks van uitgaven onder de noemer van Food for the Future.

Meer informatie

Collegereeks Business Innovatie

Van 6 november t/m 11 december 2018 verzorgen experts van Erasmus Centre for Business Innovation en MI Academy 6 colleges over business innovatie.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: Wat betekenen ontwikkelingen in de branche voor jouw organisatie? Hoe zorg je voor een toekomstbestendige strategie? Hoe vergroot je het innovatievermogen en de concurrentiepositie van je organisatie?

Brochure voor meer informatie

Schrijf je hier in: www.reeksbusinessinnovatie.nl

Nieuwe hoogwaardige OR Masterclasses in het najaar

Na een succesvolle reeks masterclasses afgelopen voorjaar organiseren wij (Erasmus OR Centre) in samenwerking met Vakmedianet komend najaar een 4 tal nieuwe masterclasses. Het gaat om masterclasses op het gebied van

  • “O.R. en Organisatie-strategie”, door Niels van der Weerdt op 20 september
  • “O.R., Financieel Management en de Financiële en Operationele Gezondheid van de Organisatie”, door Louis Brackel op 11 oktober en
  • “OR en Strategisch HRM” , door Job Hoogendoorn op 1 november.

Ten slotte de Masterclass “OR en Agile Werken”, door Louis Brackel op 20 november.

Meer informatie: www.erasmusorcentre.nl

De genomineerden voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2018 in het kader van het nieuwe televisieprogramma ‘De wereld van morgen’ zijn bekend!

Op 13 juni 2018 wordt een nieuw televisieprogramma van de AVROTROS uitgezonden op NPO 1. Dit televisieprogramma heet De Wereld van morgen en wordt gepresenteerd door Jort Kelder. In dit televisieprogramma belicht en beleeft hij tal van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, gezondheid en landbouw.

Read more

ERBS-veilingadvies omgezet in beleid

In 2015 is door ERBS op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) een advies uitgebracht over hoe de vergunningen voor digitale radio-omroep DAB+ het best geveild kunnen worden. In dit advies komt de zogeheten simultane meerrondenveiling als zeer geschikt naar voren. Gezien dit advies heeft EZ besloten de digitale vergunningen via dit type veiling te gaan verdelen.

Read more

Flexibele arbeidskrachten leveren Nederlandse economie structureel 2 miljard euro op

Job Hoogendoorn heeft vanuit ERBS in opdracht van Brunel onderzoek gedaan naar: Wat is het effect van externe inhuur op de productiviteit en de kosten van organisaties? Het onderzoek is op 15 maart 2017 gepubliceerd en toont aan dat flexibele contracten in Nederland een goed effect hebben op onze economie.

Read more