Job Market Prep Programma 7 november 2016

Studeer je binnenkort af en wil jij je graag serieus voorbereiden op een toekomstige baan? Vind je het nuttig om meer te weten over wat de banenmarkt biedt en vraagt? Hoe je meer kans maakt om een baan te veroveren? Meld je dan aan voor het Nederlandstalige Job Market Prep Programme dat weer plaats zal vinden op maandagavond 7 november 2016.

dscn3172

 

In dit programma krijg je in de eerste plaats een goed beeld van waar je vacatures vindt en hoe je de aantrekkelijkheid van vacatures voor jou kunt beoordelen.

Vervolgens maak je kennis met het selectie-instrumentarium dat door veel organisaties gebruikt wordt om de geschiktheid van kandidaten te beoordelen.

Daarna leer je hoe je het zoekproces naar een droombaan of een andere passende vacature het best kunt aanpakken en hoe je je kunt onderscheiden van anderen door een betere communicatie met wervende organisaties en een sterkere presentatie van je kwaliteiten.

Ook geeft het programma inzicht in de wijze waarop je job offers kunt beoordelen en hoe je je na verovering van een baan het snelste kunt inwerken, goed kunt presteren en door kunt werken aan self development en loopbaan-planning om je verdere carrière te ondersteunen.

Ten slotte kun je ook nog individuele feedback krijgen op je ambities, plannen en mogelijkheden, gebaseerd op je testresultaten, je profiel, je portfolio en je cv. Verder kunnen er contacten voor je tot stand gebracht worden met wervende organisaties.

Deelname aan dit programma is gratis en vindt plaats in de Rotterdam Science Tower, 11e verdieping, Marconistraat 16, Rotterdam. Inloop is vanaf 18:30 uur. Het programma start om 19:00 uur en eindigt rond 21:00 uur.

Programma

Het Job Market Prep Programme vindt op maandagavond 7 november plaats en duurt 2 uur. Het programma is in het Nederlands. Indien gewenst kan een individuele sessie worden ingepland later in november.

1.

WAT BIEDT EN VRAAGT DE BANENMARKT?

dr. Job Hoogendoorn (ERBS) en Maaike Kooter MScBA (Intelligence Group)

 

 2.
HOE VEROVER IK MIJN DROOMBAAN?

Freek van Kraaikamp (Loopbaancoach en auteur van het boek ‘Zou jij jezelf aannemen?’)

 

Na 7 november:

INDIVIDUELE FEEDBACK op  AMBITIES, PLANNEN en MOGELIJKHEDEN

  • Deelname is gratis voor EUR studenten en pas afgestudeerden.
  • Voor meer informatie, bel of mail naar Aagje van Heekeren: 06 24508275 / vanheekeren@erbs.nl of naar Job Hoogendoorn: 06 22471155  / hoogendoorn@erbs.nl.